شیطنت کردن کودک دلیل بر بیش فعالی نیست
فهرست مطالب
مجموعه این عوامل , دست به دست هم می دهند . کودکان که جایی برای بازی ها و شیطنت های طبیعی خود ندارند , بالاخره سروصدا به راه می اندازند , یکی از همساهی ها شاکی می شود , چیزی می شکند یاخراب می شود یا … , از طرف دیگر صبر پدر و مادر خسته و پر از استرس تمام می شود و از طرفی دیگر , ملاک های بیش فعالی هم دهان به دهان می چرخد و در نتیجه , بسیاری از کودکان بازیگوش , به سادگی برچسب بیش فعالی می خورند.
انتظار غیر واقع بینانه والدین
گاهی والدین آن قدر از این که فرزندشان به بیش فعالی مبتلا است مطمئن هستند که حتی تشخیص متخصصان مختلف را هم نمی پزیرند و آن قدر اصرار می کنند و آن قدر از این دکتر به آن دکتر می روند تا بالاخره یک نفر تایید کند که فرزند آن ها اختلال بیش فعالی دارد و انتظار هم دارند یک دارو یا شاید ورد جادویی, فرزند آنها را به کودک مطیع و ساکت تبدیل کند. کودکی که کسی صدایش را نشنود , ندود , چیزی را نیندازد و خلاصه, موجودی که شباهتی به یک کودک واقعی ندارد .
پیش فعالی کودکان واقعا چیست ؟
اختلال بیش فعالی کم توجهی یا به اختصار ADHD, درواقع یک اختلال روان پزشکی مربوط به دوران کودکی است که سن تشخیص آن معمولا در حدود هفت سالگی است ; یعنی زمانی که کودکان وارد مدرسه می شوند و برای اولین بار باید طبق قائده و چارچوب خاصی رفتار کنند.
بازیگوشی آسیب نمی زند
همه کودکان مبتلا به این اختلال , در عملکرد معمول زندگی خود اغلب دچار مشکل می شوند . آنها نمی توانند به خوبی از عهده تکالیف مدرسه و کلا درس خواندن بر بیایند و در برابر ارتباط با همسالان خود دچار مشکل می شوند . این در حال است که کودکان بازیگوش و پر شیطنت , در بسیاری از موارد, دوستان زیادی دارند , با بچه های دیگر به خوبی باز می کنند , به کار که می کنند فکر می کنند و در درس ها هم مشکل جدی ندارند . آنها اغلب جنب و جوش هدفمندی دارند و در راستای یک بازی یا خیالبافی خود , مشغول این سو و آن سو دویدن هستند . می توانند در مورد خواسته ها خود بحث کنند و جواب سئوال ها رامی دهند . شاید کم طاقت باشند اما می توانند سئوال را کامل بشنوند و موضوع صحبت را از دست نمی دهند . حتی در مواردی , کودکان پر شیطنت بسیار هم باهوش هستند و عملکرد درسی بالایی دارند و فقط چون سریع تر از بقیه می فهمند , با تکرار موضوع , حوصله شان سر می رود و شروع به شیطنت می کنند یا این که کنجکاو ترند و فقط می خواهند بیشتر کشف کنند .
محدودیت هایی را که برای فرزند خود در نظر گرفته اید کمتر کنید , آن وقت شاید با یک واقعیت ساده روبرو شوید : شیطنت ها او طبیعی است و بیش از اندازه نیست , بلکه چارچوب های شما بیش از حد کوچک هستند و کودکتان در آن جای نمی گیرد .
بیش فعالی _ کم توجهی چیست ؟
اختلال بیش فعالی _ کم توجهی به سه دسته تقسیم می شود :
بیش فعالی : این کودکان نمی توانند جایی ثابت بنشینند . نمی توانند قبل از انجام کاری فکر کنند . سئوال ها قبل از آن که تمام شوند جواب می دهند , حرف دیگران را قطع می کنند , کارها را نیمه رها می کنند , وسایل را بی فکر پرتاب می کنند و در نهایت آرام و قرار ندارند .
کم توجهی : این کودکان در توجه کردن مشکل دارند . آنها در گم کردن وسال خود بسار حرفه ای هستند . وقتی از آنها کاری خواسته شود , آن را انجام نمی دهند چون اصلا توجه کافی ندارند تا بفهمند از آنها چه چیزی خواسته شده .
بیش فعال _ کمک توجهی (ADHD) : این کودکان , بیش فعالی وکم توجهی را همزمان با هم دارند .
سخن پایانی پیش فعالی کودکان
تشخیص اختلال بیش فعالی _ کم توجهی با مشاور است . اگر او تشخیص داده که کودک شما این اختلال را دارد , به جای پاک کردن صورت مساله به درمان مشکل بپردازید . اگر هم اطمینان داده اند که کودک , سالم اما پر جنب و جوش است , سعی نکنید شیطنت او را به مشکل دیگری ربط دهید .
سه تا پنج درصد کودکان در دوران پش دبستانی دچار بیش فعالی هستند این اختلال در پسرها سه تا پنج برابر دختر هاست .
همچنین بخوانید:
تدوین : مجله سبک زندگی
منبع : سایت کلیشه