آشپزی
طرز تهیه کیک نان و کدو
کیک نان و کدو بسیار خوشمزه و کم هزینه است. این روزها چاقی نوجوان ها به یک معضل مهم خانواده ها تبدیل شده است و مادرها دائم به دنبال دستور غذاهایی هستند که نه تنها کم کالری بوده و برای رژیم بچه های چاقشان بی ضرر باشد، بلکه به لاغری آنها هم کمک می کند. کدو همین ویژگی را دارد ولی از آنجا که کمتر بچه ای کدو را با میل و رغبت می خورد شما باید دست به دامان ترفندها و ابتکارات مادرانه تان شوید .
مواد لازم برای نان :
- 50گرم یا 4قاشق کره
- 65گرم آرد
- 1/2 قاشق چایی خوری سس خر دل
- 120گرم پنیر چدار
- نمک و فلفل به مقدار لازم
مواد لازم برای خوراک :
- 1قاشق روغن زیتون
- 350گرم کدو سبز (حلقه حلقه شده )
- 1عدد پیاز کوچک (خرد شده )
- 120گرم قارچ (حلقه حلقه شده )
- 250گرم گوجه فرنگی (خرد شده)
- 1حبه سیر (رنده شده )
- 4قاشق چایی خوری ریحان تازه سبز شده
طرز تهیه کیک نان و کدو :
- فر اجاق گاز را با دمای 220درجه سانتی گراد یا 425درجه فارنهایت یا شماره 7گرم کنید. سپس سینی فر را چرب کنید. کره را در تابه گود و نچسب و متوسطی بریزید دوسوم پیمانه آب به آب اضافه کنید و تابه را روی اجاق بگذارید و حرارت دهید تا کره آب شود و شروع به جوشیدن کند
- به محض این که مخلوط کره و آب شروع به جوشیدن کرد , تابه را از روی اجاق بردارید و آرد را اضافه کنید و مرتب هم بزنید . دوباره تابه را روی شعله ی اجاق قرار دهید و چند دقیقه آن را روی حرارت مرتب هم بزنید تا به صورت خمیر در آید .
- بعد از این که خمیر ؛آماده شد , آن را مدت 10دقیقه کناری بگذارید تا سرد شود . تخم مرغ ها را به همراه سس خردل و کمی نمک و فلفل در ظرفی گود بریزید و با هم مخلوط کنید و کنار بگذارید . بقیه پنیر را هم رنده کنید و آماده بگذارید .
- 50گرم از پنیر چدار رنده شده را به خمیر داخل تابه اضافه کنید و هم بزنید . حالا این خمیر را کم کم به مخلوط تخم مرغی اضافه کنید و هم بزنید تا خمیری نرم حاصل شود .
- مایه نان را داخل قیف متوسط بریزید و آماده بگذارید . با کره روی سطح سینی فر را چرب کنید . سپس مانند تصویر مایه خمیری را به صورت گلوله ای روی محیط دایره ای فرضی روی سینی فر , آن هم چسبیده به هم قرار دهید که بعد از پخت گلوله ها به هم بچسبند . در تصویر بالا این دایره نانی با قطر 18 سانتی متر در نظر گرفته شده است .
- باقی مانده خمیر را هم به صورت گلوله های مجزا یا حرف اول اسم فرزندتان به فارسی یا انگلیسی روی سینی بریزید . بعد از این که کار تمام شد , مقداری از باقی مانده پنیر رنده شده را روی هر کدام از خمیرها بریزید و سینی را به مدت 25 دقیقه در فری که از قبل گرم کرده بودید بگذارید . البته این مدت برای حلقه گلوله ای است , گلوله ها و حرف مجزای خمیر زودتر آماده می شود . شما می توانید آنها را بعد از پخت از فر بیرون آورده و حلقه را تا حدود نیم ساعت بپزید .
- تابه نچسبی آماده کنید و مقداری روغن زیتون در آن بریزید , سپس کدو و پیاز را به آن اضافه کنید و حرارت دهید تا تغییر رنگ دهد . قارچ ها را هم اضافه کنید و 2 دقیقه حرارت دهید . بعد از آن گوجه فرنگی ها را افزوده و در ظرف را بگذارید و 5دقیقه حرارت دهید تا سبزیجات بپزند . به این مخلوط سیر , ریحان و مقداری نمک و فلفل هم اضافه کنید .
- بعد از پخت حلقه گلوله ای , با یک چاقو اره ای خیلی تیز , حلقه را از مقطع به دو نیم کرده و حلقه رویی را آرام بردارید , سپس خوراک را بین آن بریزید و دوباره حلقه را روی مواد بگذارید . این تداعی کننده کیک برای بچه هاست .
البته شما می توانید نان و خوراک را به صورت جداگانه با تکه های نان هم سرو کنید که در این صورت هم چند تکه پنیر کنار ظرفشان بگذارید.
- تدوین : گروه محبوب ترین مجله آشپزی
- منبع : اختصاصی مجله کلیشه