آشپزی
طرز تهیه آش دوغ
فهرست مطالب
آش دوغ از هر آشی که تاحالا خورده اید خوشمزه تر است. یک آش سنتی و اصیل که فقط مختص کردهاست. البته آش دوغ را اردبیلی ها و شمالی ها هم درست می کنند ولی این آش با بقیه آش دوغ ها فرق می کند . هم ماست دارد هم دوغ و البته لپه و فلفل سبز تند. اگر این آش را بپزید و بخورید متوجه می شوید که چقدر خوشمزه است و دیگر فقط این مدلی آش دوغ می پزید.
مواد لازم آش دوغ:
- 4 لیوان دوغ
- 1 کیلو ماست
- 1/4 پیمانه لپه
- 1/4 پیمانه برنج
- 1 کیلو سبزی آش
- 4 عدد فلفل سبز تند
- 1 عدد تخم مرغ
- 2 لیوان آب مرغ
- 3 حبه سیر
- نمک به میزان لازم
- پیاز داغ و نعنا داغ به میزان لازم
طرز تهیه آش دوغ :
- اول کار , ماست را با تخم مرغ و نمک مخلوط کنید و خوب هم بزنید .
- حالا آب مرغ و دوغ را به ظرف مخلوط ماست و تخم مرغتان اضافه کنید و بگذارید روی حرارت کم تا جوش بیاید . مداوم هم بزنید تا خراب نشود. اگر هم نزنید آشتان سفت می شود و همین اول کار آش ته می گیرد .
- وقتی آش جوش آمد, لپه و برنج را اضافه کنید و بگذارید روی حرارت کم بپزد .
- وقتی برنج و لپه پخت باید سبزی و سیر را که ریز خرد کرده اید , با فلفل به آش اضافه کنید و بگذارید کاملا آش بپزد . حرارت هم کم باشد و هر چند وقت یکبار هم خوب آش را هم بزنید. وقتی آش جا افتاد می توانید آشتان را با پیاز دوغ و نعنا تزئین کنید
نکته: آش دوغ را با نخود هم درست می کنند ولی آش دوغ مخصوص کردها فقط با لپه درست می شود . ولی اگر شما لپه دوست ندارید می توانید به جای آن از نخود استفاده کنید .
نکته : این آش باید تند باشد. اگر فلفل دوست ندارید می توانید از پودر فلفل سیاه یا فلفل قرمز استفاده کنید .
- تدوین : گروه محبوب ترین مجله آشپزی
- منبع : اختصاصی مجله کلیشه