
7 تا از ضروری ترین وسایل طبیعت گردی یک روزه در عید و تابستان
فهرست مطالب
به نظر شما برای یک مسافرت 1 روزه یا یک طبیعت گردی یک روزه چه لوازم و وسایلی لازم است تا با خود ببریم؟ شما اگه بخواهید به یک صفر یک روزه برید چه لوازم و وسایلی را با خود میبرید؟ در ادامه میخواهیم یک لیست از ضروری ترین وسایل طبیعت گردی تهیه کنیم. با مجله اینترنتی محبوب ترین ها همراه باشید.
طبیعت گردی چیست؟
قبل از آنکه به سراغ معرفی ضروری ترین وسایل طبیعت گردی برویم لازم است تا با تعریف طبیعت گردی آشنا شویم. طبیعت گردی یا همان اکوتوریسم مقوله ای مرتبط با گردشگری مسئولانه در دامان طبیعت با حفظ محیط زیست و ارتقای کیفیت زندگی مردم محلی است. طبیعت گردی گیاهی مقوی، سالم و انسانی است که از قدیم الایام مورد توجه نیاکان ما بوده و ریشه در تاریخ دارد. عشق به ماجراجویی و بازدید از آثار اصیل طبیعت زنده همیشه انسان را وادار به قدم زدن در طبیعت و بازدید از جاذبه های شگفت انگیز می کند.
انواع مختلف طبیعت گردی شامل گردشگری آبی و ساحلی، کوه نوردی، گردشگری غار کویر، پیاده روی، مردم شناسی و فیزیوتراپی است. برای هر یک از این انواع و همچنین زمان و مکانی که برای سفر در طبیعت انتخاب می کنید، وسایل مورد نیاز شما متفاوت خواهد بود. به عنوان مثال، برای غارنوردی یا صخره نوردی به تجهیزات تخصصی مانند طناب و گیره نیاز دارید، اما برای گشت و گذارهای مردم شناسی یا کوهنوردی به تجهیزات تخصصی نیاز ندارید.
لوازم طبیعت گردی یک روزه
در روزهایی که استرس زیاد است و همه مشغول هستند، باید کاری کنیم که به خودمان کمک کنیم. یکی از مواردی که با کمترین هزینه می تواند تاثیر فوق العاده ای روی اعصاب داشته باشد، سفرهای یک روزه است. حالا که هوا آماده پرواز در دل طبیعت است، وسایل ضروری را در یک کیسه بگذارید، به یک سفر یک روزه بروید و انرژی مثبت طبیعت را جایگزین تمام انرژی های منفی خود کنید. اما چه وسایلی را باید با خود ببریم؟ لیست زیر یک لیست جامع و کامل از ضروری ترین وسایل طبیعت گردی می باشد:
- کوله مناسب طبیعت گردی
- دستگاه GPS یا همان مسیر یاب
- کرم مراقبت از پوست (ضد آفتاب)
- کلاه آفتابی و عینک آفتابی
- نورپردازی (لامپ یا نورافکن)
- جعبه کمک های اولیه
1- کوله مناسب طبیعت گردی
سفرهای یک روزه در دل طبیعت به کولههایی نیاز دارند که به خودی خود، وزن زیادی نداشته باشند. اگر کولهتان سنگین باشد، با قرار دادن سایر وسایل سنگینتر هم خواهد شد و موقع پیادهرویهای طولانی به کمر و گردنتان فشار خواهد آورد.
پیشنهاد ما استفاده از کولههای رولی است؛ کولههای پارچهای که وقتی خالی میشوند میتوان آنها را لوله کرد. این کولهها هم جای کمی میگیرند و هم بسیار سبک هستند.
تابستان معمولا فصل بارندگی نیست؛ ولی پیشنهاد میکنیم کوله ضد آب به همراه ببرید تا با بارشهای ناگهانی غافلگیر نشوید.
2- دستگاه GPS یا همان مسیر یاب
توانایی استفاده از قطب نما و خواندن نقشه ضروری است. امروزه نقشه ها و قطب نماها جزء سیستم های ناوبری پیشرفته GPS هستند. آیا هنوز به نقشه و قطب نما با دستگاه های GPS نیاز داریم؟ داشتن نقشه توپوگرافی همیشه دید بهتری از جاده به شما می دهد. حتی پیشرفته ترین GPS با قطب نما ساده می تواند جان شما را نجات دهد، زیرا این موارد به باتری نیاز ندارند و همیشه یک نسخه پشتیبان خوب هستند.
3- کرم مراقبت از پوست (ضد آفتاب)
هیچ وقت بدون وسایل مراقبت از پوست خانه را ترک نکنید؛ به ویژه اگر فصل تابشهای تند تابستانی باشد. وسایلی که باید برای مراقبت از پوستتان در یک سفر یک روزه تابستانی به همراه داشته باشید، شامل موارد زیر میشود:
حتما نیم ساعت قبل از خروج از منزل و آغاز سفر کرم ضد آفتاب بزنید و تیوب آن را داخل کولهتان قرار دهید. بسته به میزان SPF کرم، هر چند ساعت یک بار، کرمتان را تجدید کنید.
4- کلاه آفتابی و عینک آفتابی
از یک کلاه آفتابی با لبه پهن استفاده کنید تا جلوی آفتاب سوخته شدن پوستتان را بگیرد.
به همراه داشتن عینک آفتابی استاندارد را فراموش نکنید. نور نه فقط به چشمها که پوست اطرافشان هم آسیب میرساند.
یک چتر تاشوی کوچک به همراه داشته باشید تا از شما هم در برابر آفتاب و هم در برابر بارش ناگهانی باران محافظت کند. رنگ چتر را روشن انتخاب کنید تا نور را به خودش جذب نکند و داغ نشود.
امروزه برای سفرهای طبیعت گردی داشتن انواع عینک آفتابی بسیار ضروری است و باید با توجه به نوع سفر خود عینک های مناسب را انتخاب کنید. البته برای مدت طولانی، عینک آفتابی فقط یک ابزار در ذهن عموم بود، در حالی که عینک آفتابی ابزاری ضروری برای محافظت از سلامت چشم و بافت های اطراف آن است. زیرا اشعه ماوراء بنفش خورشید علاوه بر پوست، برای عدسی و قرنیه چشم نیز مضر است.
علاوه بر این، چشم ها در فصل زمستان به دلیل سردی هوا، باد، افزایش گرد و غبار و آلودگی هوا بیشتر مستعد خشکی هستند، استفاده از عینک آفتابی باعث کاهش تماس چشمی با عوامل فوق می شود و خشکی چشم کمتر رخ می دهد. در زمستان و به خصوص در هوای برفی به دلیل انعکاس نور از سطح کریستال های برف، تشعشعات بیشتری وارد چشم شده و احتمال عوارض آن افزایش می یابد.
5- نورپردازی (لامپ یا نورافکن)
هدلایت همانطور که از نامش پیداست به دلیل نصب روی پیشانی علاوه بر ایجاد نور باعث آزاد شدن دست ها می شود و انجام کار را برای فرد آسان می کند. این چراغ ها اغلب کوچک، سبک هستند و عمر باتری بالایی دارند. چراغ های جلو یک لوازم جانبی ضروری برای کمپینگ یا کار در شب هستند. ویژگی هایی مانند سطح روشنایی، وزن، زمان نوردهی و نوع باتری مواردی هستند که هنگام خرید باید در نظر گرفته شوند.
چراغ قوه نوع دیگری از منبع نور است که در بسیاری از موارد می تواند مفید باشد. از هر یک از این دو دستگاه که استفاده می کنید، همیشه مطمئن شوید که یک باتری اضافی همراه خود دارید. در سفرهای گروهی هر فرد باید چراغ و باتری جداگانه داشته باشد.
6- کیسه کمک های اولیه
کیت، جعبه یا کیفیت کمک های اولیه حاوی لوازم و تجهیزاتی است که در صورت لزوم می توان از آنها برای ارائه کمک های اولیه تا رسیدن امدادگران یا رسیدن به نزدیک ترین مرکز پزشکی استفاده کرد. انتخاب محتویات جعبه بسته به مقصد و سبک سفر متفاوت است، اما به طور کلی یک جعبه کمک های اولیه باید شامل بانداژ و قرص های اولیه مانند مسکن، ضد تهوع و ضد اسپاسم و غیره مانند گاز استریل، بانداژ و غیره باشد.
ضروریترین گزینههای دارویی و خورد و خوراک
به همراه داشتن موارد زیر را به هیچ وجه فراموش نکنید:
قبل از سفر تحقیق کنید که در مسیرتان چند توقفگاه با آب شرب وجود دارد. یک بطری آب با دو برابر میزان آبی که برای رسیدن به اولین توقفگاه مورد نیاز است بردارید؛ تا اگر با شرایط غیر منتظرهای همراه شدید، تشنگی اذیتتان نکند.
به همراه داشتن نان، خرما، آجیل، کشمش و شکلات میتواند شما را از پایین افتادن فشار و خستگی ناشی از فعالیت جسمی نجات دهد. بنابراین میان وعدهها را فراموش نکنید.
به همراه داروهای ضروریتان، یک کیت کمک های اولیه کوچک که شامل این موارد است هم به همراه ببرید. اگر میگرن دارید یا احتمال میدهید گرما باعث سردردتان شود، به همراه داشتن قرص مسکن مناسب را فراموش نکنید تا سردرد لذت طبیعت گردی را از شما نگیرد.
راه درست کردن آتش
آتش زدن جزء جدایی ناپذیر سفر به خصوص در طبیعت است. هیچ فعالیت سرگرم کننده ای مانند نشستن دور یک آتش گرم و دنج با خانواده و دوستان در دامان طبیعت وجود ندارد. علاوه بر تصفیه آب، پانسمان های استریل و پیام های مفید برای نشان دادن وضعیت موجود و محافظت از حیوانات از دیگر کاربردهای سفر برای آتش سوزی است. بنابراین همراه داشتن یک کپسول آتش نشانی مانند کبریت، فندک یا فندک ضروری است.
فندک
جعبه ابزار یا ابزارهای چند منظوره
همراه داشتن یک جعبه ابزار کوچک برای رفع هر گونه نقص، همیشه در سفر ضروری به نظر می رسد. فرض کنید چادر شما مشکل کوچکی دارد یا یکی از لوازم شما نیاز به تعمیر جزئی دارد. همراه داشتن یک جعبه ابزار کوچک برای شروع کار ضروری است. یا تا به حال برای باز کردن، بریدن یا جدا کردن چیزی به ابزار یا چاقوی کوچکی نیاز داشته اید یا در سفر برای باز کردن قوطی، نوشیدنی و … نیاز به ابزار خاصی احساس کرده اید؟ داشتن یک ابزار چند منظوره در کیف، داشبورد ماشین یا جیب ما می تواند مفید باشد.
جعبه ابزار
غذای بیشتر
آشپزی یکی از لذت بخش ترین بخش های سفر است. اگر آشپز مسافرتی هستید، بهتر است وسایل آشپزی همراه خود داشته باشید. به ابزارهایی نیاز دارید که کاربردی باشند و فضای کمی را در کوله پشتی شما اشغال کنند.
بهتر است غذاهای اصلی مانند گوشت های خشک و دودی، آجیل، میوه های خشک و منابع انرژی را همراه داشته باشید. به یاد داشته باشید که فرآیند هضم غذا در بدن منجر به افزایش دمای بدن می شود. بنابراین سعی کنید شب های خنک قبل از رفتن به رختخواب غذا بخورید تا به گرم نگه داشتن شما کمک کند.
مواد فعال
آب اضافی
همیشه داشتن یک بطری آب و یک مخزن آب جمع شونده توصیه می شود. برای مواقع اضطراری نیز باید مقداری دستگاه تصفیه آب مانند فیلتر یا قرص تصفیه آب به همراه داشته باشید. قبل از سفر سعی کنید مسیر خود را برای دسترسی به آب آشامیدنی مجددا بررسی کنید.
ظرف آب تاشو
چادر مسافرتی
در بیشتر سفرهای یک روزه برای اقامت در طبیعت، گردشگران چادر با خود می آورند. فرض کنید در یک سفر یک روزه گم شده اید یا مجروح شده اید یا حتی در باد یا باران شدید گیر کرده اید. داشتن یک سرپناه اولیه به شما کمک می کند. همچنین اگر قصد دارید حتی برای یک روز در طبیعت کمپ بزنید، داشتن چادر مسافرتی اجتناب ناپذیر است.
کیسه خواب
کیسه خواب یکی از لوازم ضروری کوهنوردی برای سفرهای چند روزه است. مطمئنا بدون کیسه خواب راحت و خواب کافی، قدرت و انرژی لازم برای ادامه و لذت بردن از سفر را نخواهید داشت. این محصول از نظر ظاهر، جنس، وزن، الیاف و … انواع مختلفی دارد و ممکن است انتخاب شما را پیچیده کند. بنابراین هنگام خرید آن باید نکاتی مانند محدوده دمایی، اندازه، اندازه، رنگ، الیاف و مقاومت کیسه خواب را در نظر بگیرید.
وسایل سفر
زیرسازی
داشتن فرشی ضد آب، نرم، ضخیم و بادوام یکی از مهم ترین لوازم پیک نیک و طبیعت گردی برای لذت بردن از طبیعت است. مقاومت در برابر آب و ضخامت فرش از مهمترین ویژگی های این دستگاه برای جلوگیری از ورود آب و رطوبت در حین استفاده است. از دیگر خواص یک بستر مناسب می توان به نوع و بافت الیاف اشاره کرد. سبک و استحکام بالا به طوری که به راحتی پاره نمی شود و آسیب نمی بیند. از دیگر ویژگی های این فرش مسافرتی باکیفیت می توان به شستشوی آسان، وزن سبک، حمل و نقل آسان و حجم کم اشاره کرد.
موارد دیگری که باید در نظر گرفت:
کرم ضد گزش: برای محافظت در برابر نیش حشرات؛
سوت: درخواست کمک در مواقع اضطراری؛
تبر یخی: برای عبور از قسمت های برفی؛
موقعیت: برای تبلیغ موقعیت خود برای تیم های امدادی؛
ارتباطات: تلفنهای همراه ماهوارهای کمک زیادی خواهند کرد.
فرستنده سیگنال: مانند یک آینه کوچک برای سیگنال دادن به هلیکوپتر نجات.
دانستن نحوه استفاده از تجهیزات: تا زمانی که نحوه استفاده صحیح از آن را یاد نگیرید، داشتن تمام وسایل فوق در کیف به شما کمکی نمی کند.
سه گزینه مهم که نباید فراموش کنید
برای اینکه برای هر نوع شرایط غیر منتظره آماده باشید و به مشکلی برنخورید، مثلث زیر را به همراه داشته باشید:
یک پاور بانک سبک تهیه کنید و آن را به طور کامل شارژ کنید. شارژرتان را هم به همراه ببرید.
یک کارت شناسایی به همراه داشته باشید؛ لازم نیست حتما کارت ملیتان باشد، کارت کتابخانه یا گواهینامه هم کفایت میکند.
در کنار کارت اعتباریتان، مقداری پول نقد هم به همراه داشته باشید.
وسایل سرگرمیهای دورهمی
برای خوش گذراندن در ساعتهایی که به مقصد رسیدهاید و توقف کردهاید، به همراه داشتن بازیها و سرگرمیها را فراموش نکنید.
اگر اهل ورزش هستید، به همراه داشتن توپ والیبال یا راکت بدمینتون ایده خوبی است.
اگر اهل مطالعه هستید، کتاب دلخواهتان را به همراه ببرید.
برد گیم Board Game سبک برای انجام بازیهای فکری دسته جمعی هیجان خاص خودش را دارد که میتوانید از آن کمک بگیرید.
به همراه داشتن کدام لباسها ضروری است؟
با وجود اینکه تابستان فصل گرمی است؛ اما در نواحی جنگلی یا ارتفاعات ممکن است با هوای خنک مواجه شوید. بنابراین به همراه داشتن یک رویه یا ژاکت سبک را فراموش نکنید.
اگر مسیر طبیعت گردی یک روزهتان از داخل آب میگذرد، به همراه داشتن یک جفت جوراب اضافه ضرر ندارد. در غیر این صورت به همان یک جفت جوراب نخی که پوشیدهاید، اکتفا کنید.
لباسهای مخصوص گردشهای تابستانه باید از الیاف طبیعی و ترجیحا نخی تهیه شده باشند. در غیر این صورت باعث عرق سوز شدن پوست و بالا رفتن دمای بدنتان خواهند شد؛ چون الیاف مصنوعی گرما را در خودشان محصور میکنند.
اصلیترین بخش لباسهای گردش یک روزه شما کفشتان است که بیشترین اصطکاک را با پستی و بلندی و سنگلاخهای زمین خواهد داشت. بنابراین چه زنانه و چه مردانه، کفشی را انتخاب کنید که مقاومت بالایی داشته باشد.
برای کوهنوردی از کفش مناسب کوهنوردی و برای پیاده روی از کفش های راحتی مناسبی مثل اسکیچرز کمک بگیرید که سبک هستند و در اصل برای راه رفتن طولانی طراحی شدهاند.
اگر فکر میکنید در مسیر کوهنوردی یا پیادهرویهای طولانی سفر یک روزه خسته میشوید، میتوانید یک عصای کوهنوردی تهیه کنید تا در مسیرهای سخت به آن تکیه کنید. عصای کوهنوردی هم تعادلتان را بالا میبرد و هم تکیه گاه خوبی برای رفع خستگی است.
نکات مهم درباره عکاسی در سفر و لوازم آن
اگر با دوربین عکاسی به سفر رفتهاید، به همراه داشتن باتری و حافظه جانبی اضافه را فراموش نکنید.
اگر با دوربین گوشیتان عکاسی میکنید، از قبل حافظه آن را خالی کنید.
برای اینکه عکسهایتان زیباتر شوند و در عین حال خنک بمانید، رنگهای شاد و روشن بپوشید.
موقع عکاسی مراقب سایهای که کلاه آفتابی روی صورتتان میاندازد، باشید.
یک پک ضد آب برای قرار دادن دوربین عکاسی یا گوشی در داخل آن به همراه داشته باشید و جز در مواقع ضروری عکاسی، گوشی و دوربین را از این پک خارج نکنید.
مقالات مرتبط:
- چطور با درد جدایی پس از اتمام رابطه کنار بیاییم؟
- آیا جای جوش درمان قطعی دارد؟
- چند لپ تاپ خوب و مناسب مخصوص خانم ها
- بزرگترین ساختمان مسکونی جهان + عکس
- 30 باور محدود کننده درباره پول
تدوین = مجله گردشگری محبوب ترین ها